Livet går fortfarande i ett högt tempo

Har inte haft ngn tid till övers för att skriva här ..
Träna hundarna + Instruktörutbildningen + jobb och allt annat runtomkring har helt enkelt tagit det mesta av min tid. Jag är klar med mitt stora projektarbete + dokumentationen av detta. Så skönt
Jag har haft ett ekipage som jag har jobbat med, hur härligt som helst är detta ekipaget, det är Gunilla med Boxertiken Vega på 14 månader.
Ett riktigt litet yrväder där det spritter i benen och ibland är det totalt error o huvudet på denna lilla damen.
Gunilla har verkligen jobbat så otroligt bra, och jag har då o då fått gnugga hjärncellerna kors o tvärs för att hitta lösningar som passar dessa två. Vega är ingen enkel hund att jobba med men jisses vilka goa skratt man får när det som jag sa innan blir "error" i skallen på henne. Vega har verkligen stor potenial att bli så grymt bra i tex lydnad el vad dom nu än beslutar sig för att göra om ngt år (när Vega har mognat lite mer).
Har inte räknat ut hur många timmar vi ha lagt ner på detta projekt men många är det.
Gunilla har fått skriva träningsdagbok som jag sedan har läst igenom, Detta är ngt som jag fick lära mig när jag påbörjade räddningsutbildningen( el rättare sagt Ingrid min instruktör i räddningen satte det som ett krav vilket jag är mkt tacksam för) och helt klart är det ett suveränt sätt att hålla koll på hur det tränas,hur träningen läggs upp osv.
Nu är det eximination på Lördag med muntlig framställning och därefter ska vi visa upp hur vi har arbetat och vad resultatet har blivit av det hela.
Vi fick börja om från ruta 1 med träningen av kontakt och samarbete + klicka in Vega och Gunilla fick lära sig att leka MED Vega,, detta har vi lagt massor av tid till för har man inte de grunderna ja då blir det svårt att träna ngt annat.
När detta med kontakt och samarbete blev bättre  ja då fick vi påbörja den träningen som projektet eg handlade om, nämligen ett moment från Allmänlydnadstestet.
Gunilla har valt att träna på "platsliggning" och där har vi kommit så långt att hon fixar en regelrätt tävlings platsliggning tillsammans med en annan hund( min guldklimp Pako ) + att jag har agerat som störningsmoment ( Ja ja ni behöver inte kommentera detta)
Nu är det iaf väldigt nervöst inför Lördagen,, inte för att et inte ska fungera för Gunilla o Vega utan för att jag ska klanta till det.
Jag har  hunnit att vara med på ett träningsläger med Kryddan i SÖK och det är def inte samma tankesätt som jag har lärt mig i Räddningen detta söket här tränas det en typ av systemsök där man inte tänker vind vilket var himla jobbigt ett tag innan jag hade förstått det hela här kör vi A,B, C sök men nu har iaf polletten trillat ner och jag förstår mera nu vilket oxå underlättar för El Kryddo.. En sak är säker hon är en turbohund i söket jäklar amalia vilket tempo den tösen har.  Underlättar hur mkt som helst att det är ett kanongäng vi tränar med och som har massor av kunskap som delges + peppning på hög nivå.
Pako tränas inte mera i Sök nu iaf inte så ofta eftersom vi har hoppat av Räddningen pga min värk och att jag har tappat väldigt mkt av styrkan i musklerna och det behövs just styrka i Räddning.  Surt men så är det. Kan väl helt klart oxå poängtera att det mesta jag eg kan idag inom hunderiet har jag lärt mig under tiden vi utbildades i just Räddningen, och att jag saknar den biten väldigt mkt.
Däremot tränar vi en hel del annat, han hänger med på det mesta som presenteras för honom,, Har jag sagt det innan att han är min "Guldklimp" ?? Jaha  oki men det tål att sägas många gånger.
Over and out från Skånelandet....

RSS 2.0