Äntligen är det fint väder.

Nu har jag haft långledigt såååå skönt.  Trädgården har fått en röjning och är väl inte riktigt klar ännu men förhoppningsvis blir den klar idag :-)
Det har blivit en hel del prommenader osv men tyvärr ingen simmträning för att Kryddans fukteksem har varit riktigt besvärligt. Nu är det iaf läkt.
Igår var vi hembjudna till Mia på middag,, grillade och mös 2 golden + Jack russel och 2 dvärgpudlar alla i en salig röra.
Mia lekte fårklippare och har klippt ner både Pako och Kryddan så nu har jag fått  2 st hundar som går under rasen Goldgam  (golden /gam) obs skojar bara ;-)
Igår tog vien rikigt lång runda på Söderåsen var tvungen attavsluta det hela med simning i dammen eftersom båda två hade hittat en del surhål .
Nu har jag tagit foto på mina nya hundar (med mobilen) korten är längst ner ;-)

Här kommer några bilder på två galna hundar (och ja , jag är fortfarande inte vän med denna kamera )

Yihaaaaa badförbudet är upphävt av "Tanten"




Njutning på högnivå  nämligen Krydda,s nivå :-)





Nuuuuu kommer jag o tar dig Tant !



Attans oxå " Tanten" har upptäckt mig hmmmmm


Oki skadan är redan skedd nu kör jag gärnet såååå skönt


VA?????? uptäckte hon mig här oxå


Detta är livet meeeeh sluta nu och fotografera




Jahapp nu ligger man pyrt i det ,, IGEN


JAG är inte RÄDD  jag KAN balansera   gäller bara att hålla tungan rätt i mun ;-)


Men alltså SKA jag stå härt länge och vänta??


Nice här kan man relaxa.


Bästa pinnen i hela skogen



jag ska nog visa den Krydda att jag kan banne mig jag oxå


Nyklippta hundar




Helgen som bara försvann

Hela helgen har gått  åt att fixa här hemma  det har skurats en massa, flyttat om möbler osv osv + jag har hållt på med mitt projektarbete som ska redovisas nu på Tisdag.
Innebär att jag ska hålla en Lektion i "Hundens sinnen" på 40 min Piuhhhh nervigt värre.
Jag har även fotograferat hundarna lite men saknar mitt Photoshop som attan   det programmet är i den andra datorn och ska flyttas över till denna som jag alltid använder nuförtiden.
Men som sagt ma hinner inte med allt.
Kryddans fukteksem är inte mkt bättre pga den lilla damen är en fena på att klia upp det så fort hon får en chans ,det blir väl en tur till veterinären tror jag.

Min goding nr 1



Min Galenpanna nr 1



oxå har vi då "Gråmanns" lille Xigvard


Nya bilder från vår Mästerfotograf

Bilderna är tagna av Jeanett Laine




En underbar dag

Idag har varit den första dagen på väldigt länge som de inte har varit ngt alls inbokat i agendan *skönt*
Så vi har bara myst,tränat och vilat..
Träningen går frammåt,, Kryddan är snart klar me 3:ans moment bara en jäkla massa finslipning *flinar*
Pako är def klar för 2:an nu är så kul att köra även honom i Lydnaden nu när han är på G...och inte kroknar så fort ordet "fot" kommer fram...
Men somsagt det blir inget tävlande i år utan det ska bara tränas och tränas  kanske ngn inoff Månadstävling på olika klubbar men inget mera..
Har försökt att bli vn med min kamera idag utan ngt större resultat så nu ska den säljas tyvärr   himla bra kamera eg men inte i mina händer...

Oxå var helgen borta och det är Mååååndags morgon igen :-)

Måndag och ordningen är återställd i detta taikonhem..
Lördagen tillbringades nere på klubben för att fix till med allt som skulle fixas till inför "Grisfesten" Det var en klar succè
"grismannen kom redan kl 10,00 och påbörjade grillningen av gris vi andra fixade o trixade...
Den som har tagit bilderna är Ulf Pedersen

Så här fint var det innan alla kom till bords.


Här är maten och snart färdig att avnjutas..


detta är vår "grisman" som vi kommer att anlita flera gånger


Här är festgeneralen Kitty Pedersen i samspråk med "grismannen"


Vi hade även en Tårttävling det var 15 st tårtor som vi skulle rösta fram vilken som var godast.....


Senare på kvällen när småfolket hade gått hem jaaaaa då var det fest   helt plötsligt så hade vi vår egen lilla karioke grupp :-)
Det var Kitty,Jag Inger och Marita som var denna grupp vi upplevde det som att det var riktigt uppskattat :-P
Tro de el ej men vi är helt nyktra och var så hela kvällen och kul jaaaa det hade vi verkligen





Sådärja nu övergår vi till lite mer seriösa bilder på 2 helt otroligt vackra och def helgalna Golden Retrivers..
Hmmm jaha ni tror kanse att det gäller mina hundar då????
Jajamensan det gör det :-)
Först då min helt otroligt fina o coola Pako









Och nu är det El Kryddo,s tur den otroligt vackra och helgalna tjejen i familjen  här vilar aldrig några ledsamheter :-)







Här stretchar kryddan nacken lite


Hörredu Tanten,,, kan du vara snäll och fylla på mitt belöningsfat  det ärrrr jue sluuuuut.

Detta är bilder från Svartberg,s dagarna och fotograf är Malin Olsson



Jahapp så var det Fredag

Morr!
Gårdagen blev till belåtenhet för både hundarna och mig..
avslutade kvällen med att slänga ihopaen kallelse till medlemsmöte ner till klubben och kopierade upp 300 ex  fick hjälp av 5 gulliga klubbkompisat att vika ,häfta,stämpla och sätta på adress etiketter på kallelserna så nu är det bara att åka ner till posten och lämna in...
i och med jag fick denna hjälpen ja då hann jag oxå med att träna hundarna   F_N jag får inte till fjärren med Kryddan Ligg sitt fnka men att"Stå" det finns inte i Kryddans värld  jooo om jag sitter vid henne me flyttar jag ngr centimeter så blir det genast steg frammåt och det vill jag def inte ha( jag har fått tips från Maria Venhammar och Nina Svartberg ch tränar efter dessa tips som är snarlika varandra)
speciellt inte med Kryddan för blir det fel frånbörjan är det så svårt att arbeta bort detta. påbörjade träna krypet oxå flinar lite för Kryddan visade att hon kan banne mig krypa balänges och det snabbt .
Det är ju så här det är i Kryddans värld  allt görs i 100 knyck.

Pako kördes igenom heeeela lkl 2 igår (utan ngr krav som helst och med massor av skoj )  lite mera skojträning så är vi snart med på ngn tävling framöver  jisses Amalia vad det har gått frammåt med honom  nu tycker han att det är riktigt skoj*JUBLAR*
Inget hängande med huvvet längre så fort kommandot "fot" kommer hmmmmm om typ 4 veckor kanske han håller ihop hela programmet iaf på det sättet jag vill att mina hundar ska se ut när vi tränar/tävlar        det ska vara lite steppande,svansen ska snurra runt sin axel (nästan)  det ska vara ös i dom och man ska kunna se att dom gillar detta till 100%  struntar lite i om allt sitter till 100% bara glädjen är där..
Finns den ja då kan man slipa på det som behövs att slipas på utan att dom går ner sig så fort :-)
Hmmmmm klart som tusan att jag sätter mera krav på Kryddan eftersom hon skulle kunna jobba hur många timmar som helst med typ finslipning och bara skulle vilja jobba mer     Kryddan är en helt annan typ av Golden än Pako så det gäller att ställa om sig totalt när man tränar med de båda   tjo o flöjt med Pako  och def inte mkt tjo o flöjt med Kryddan och skulle det vara "tjo flöjt med Kryddan ja då ska jag ha skyddsärmar på mig *flinar*)
A-M,s tankar det där  he he


Helgen har varit hektisk som vanligt :-)

Denna helgen gick i fartens tecken (så ovanligt i mitt liv )
jag arbeta mitt dygn mellan Fredag/Lördag  gick av passet kl 9.00 körde snabbt hem (typ 3 mil) bytade om och slängde in hundarna i bilen ( nääääää nu ljuge jag lite  dom hoppade in själv ) För att sedan sticka iväg till Åstorp för att sammanstråla med mina kurskompisar på Instruktörsutbildningen.
Detta kurstilfället blev vi drillade i  att använda oss av "Analysverktyget" först på våra egna hundar i olika sammanhang  hmmm körde en variant av Agillity  snälla snälla om jag nu skulle få en sådan idé att NÅGONSIN köra Agillity med kryddan  "SLÅ mig hårt i huvvet då PLEASE    alltså denna lilla missil blev så uppspelt så det resulterade i att hon bet mig i ärmen + kläder osv  OBS OBS inget blodvite uppstog  bara lite blåmärken på mig :-P  men men då blev det sagt " USCHI BUSCHI * he he he och log under tiden..... jag måste erkänna att Kryddan fick mkt "platsträning" för att coola ner sig,, det är banne mig inte henns fel för hade jag tänkt till här så skulle jag def ha gjort på ett annat sätt    man lär så länge man lever sägs det ;-)
Därefter blev vi uppdelade i 2 grupper och blev presenterade  för 2 st ekipage
vårt ekipage hade lite problem enl matte som utfall + dålig inkallning + och def inget föremålsintresse för mer än just pinnar,,, sammarbete ja det fanns det inget av iheller..

Det hela började med att vi framstog som en "Polsk Riksdag" alla ville så himla mkt på så kort tid,,, men men vi samlade ihopa oss och därefter blev det riktigt bra   vi hade typ bara 1 1/2 timme på oss.
Vi kikade på hur det såg ut nmär Matte tog ut sin hund ur bilen, redan där var vi lite överrens att det hade varit bra att ha rutiner i detta..
Vi kollade även på möte med andra hundar och kom fram till att det var mer att tiken var lite osäker och att matte gav alla signaler på osäkerhet själv... så då tränade vi på att ekipaget skulle jobba mkt mera med "kontakt" osv.
Gick riktigt bra för både matte och hund...
Därefter var det "Inkallning"    Slutade med att vi satte på lina bara för att det visade sig attinkallningen funkade inte alls mer än att hunden kom långt om länge för att hämta sin boll och att därefter sticka iväg en en sväng def inte för att vara kvar och leka med sin matte....
så för att göra det hela kort blev inkallningen nerbantad till att belöna så fort det gavs kontakt mellan hund och förare..
Jag testade tipset jag hade fått av Svartberg,s när det gällde träning för mig och Pako,,
Nämligen att presentera belöningen,, stoppa ner den i fickan och göra den lite mystisk och värdefull """prata med bollen i fickan" och när ordet "bra" kom ja då regnade det manna från himlen i röstläget från föraren och upp kom bollen och därefter var det katt o råtta lek som gällde..+ att inte glömma att vara positiv
Och " holy moses" vilken respons det blev från hunden  från att ha haft sig egna avståndslek till att stanna kavr hos sin förare och tom bjuda in till lek.. Allt detta under så kort tid.
Detta var så jäkla intressant att få uppleva,,,, har inte släppt tankarna på detta ekipage ännu utan det bli massor av funderingar på hur man kan göra vid andra situationer ,problemlösningar som kan bli bättre osv osv   sådant här tycker jag är såååå intressant.
Nu är hela historien nerbantad till en miniversion   men kontentan är iaf det blev riktigt bra och föraren var nöjd ... Hoppas att vi sådde ett lite frö till att träna på detta mkt mera.
När kursen var slut så blev det tränng för Pako och Kryddan och jag tycker mig märka riktigt bra förändringar på båda efter det nya träninssättet och jag själv känner mig bra mkt mera nöjd ;-)

Sedan stacka jag ner till klubben för att sätta ut lite markeringar på den planen som var tilldelad mig inför söndagens bravader    skulle ju göra min debut som Bitr Tävlingsledare  Piuuuhhhhh nervöst som attan.
Så först torrgick jag min linförighet med alla kommederingar + alla andra moment he he eh de som campade där undrade nog när jag skulle få den omtalade "krama mig hårt jackan"
Efter detta så fick Kryddan en omgång i Lkl1 + Pako fick utvalda delar av 1:an han oxå..
Därefter hem för att käka lite och sedan ner till klubben igen för då stog Pirita och väntade på oss,,,, Jag var då tävlingsledare för henne med Kryddan i kopplet   först gick det riktit bra meeeeeh det var tills Pirita tog beslutet att göra precis ALTING tvärs emot *asg*  jisses inte tusan trodde jag att man kunde göra så mkt fel på allt..
Men såååå nyttigt det var att bli drillad av henne för det visade sig att på Söndagen så var ALLA ekipagen rena drömmen fjämfört med det där ekipaget jag hade sent på Lördagskvällen ;-P

Söndagen och så var det Bjuv,s Cupen
Ja det var till att gå upp tidigt eftersom André var hemma så slapp hundarna att följa med   skönt för då slapp jag det dåliga samvetet att ha dom liggandes i bilen.
De 17 ekipage jag skulle ha hade krympt till 12.... skönt   jag hade dessutom världen lugnaste o schysstaste domare man kunde tänka sig  han hjälpte mig så mkt som möjligt ,peppade osv..
Jag var def mera nervös än de startande var,, men det avlöpte riktigt bra  lite felsägningar osv var det så klart men inget som var alarmerande   fick iaf beröm av de startande   när allt detta var klart jaaa då kunde jag ju pusta ut o täna thats it  men icke så nicke    jag fick agera bitr tävlingsledare även på finalen o jisse det var ju eter värre  för då var det de 4 bästa i 1,2,3 och elit sm skulle bedömmas av de 3 dommarna som hade dömt under dagen..... jag fickdå köra 1:an och bara 4 moment var utvalda det som var nervöst var ju att allt focus var just på denna planen... men det gick det oxå *pustade ut rejält...
Efetr att sedan ha ställt allt iordning på klubben jaaa då somnde denna människa o sov i ca 3 timmar  helt slut.

Mkt händelserika veckor


Biffen njuter för fulla drag


Här har det hänt så mkt så jag tror nog att jag kommer att glömma skriva hälften..
Först o främst så har jag fått ett stort frispel på min gamla bil, vilket resulterade i att jag köpte en ny på Torsdagen och hämtade den Fredagen och därefter kördes den in på vägen till Stockholm.
Det blev en Peugeot 406 mkt smidig kombi och framför allt urskön att köra och drar liiite mindre bensin än Volvon.
Väl uppe i Grillby (efter att ha kört lite fel) så blev det 2 stycken helt underbara och def hektiska dagar tillsammans med Peggy och Magnus + deras stora flock.. Kryddan ja hon intog rollen som överbitch i vanlig ordning om detta tyckte Ace inte,, :-) Jag blev bjuden på suveränt god mat och def god dryck,, hör o häpna  jag har druckit Whiskey och dessutom tyckte jag om det *tadaaaaa man kanske börjar bli vuxen mohahahaha*

Kom som sagt upp Fredag natt och på Lördagen var det att stiga upp tidigt för vi skulle köra till Ökna för att Peggy o Magnus skulle starta på Ekanubas Workingtest för Elithundar...
Jisses vad många bra hundar och förare jag såg den dagen.
Här kommer lite foton från Ökna.

Här sitter Peggy och Magnus och snackar taktik ;-)



Här är Magnus på väg till vattenstationen mannen bakom är Domare och bedömmer hur transporten ser ut bla här höjer han sin käpp för att säga till om attett skott ska gå av.



Här jobbar Pepper i vattnet.



Nu följer det ngr kort från en annan station men det såg inte jag och kan därför inte beskriva det så bra..




Så här såg vyerna ut


Nu kommer det kort på galna retrivers håll i er för det är måååånga :-)
Pako myyyyyser


Pako bada frivilligt, händer bara när vi är i Grillby




Underbart ljuvliga Duckey ( Peppers son)


Jag på klipporna tillsammans med Biffen,Duckey och söta Ace


Pako med en av sina djupt älskade pinnar




Min älskade Pako





Kryddan i sitt rätta element  Klippor och vatten :-)



Min underbara yrhätta


Stiliga Pako



Undrar om intekryddan har varit en fisk i förra livet






Att hundarna njöt jaaa det behöver väl inte påpekas,,,,


En handfull otroligt vackra Retrivrar



har ni hört talas om "Terrier race"??? Glöm det för här kör vi med Retriver race !!!!




TACK Peggy o Magnus för 2 otroligt fina dagar.....


Efter dessa dagarna så smmanstrålade vi med jeanette och hennes 2 hundar Tyson och Dizza ,för att gemensamt styra kosan till Uppsala (Kyddingeholm)

Där skulle vi sammanstråla med ytterligare tre tjejer Malin.Susanne och Alex och deras hundar.
nu skulle det bli drillning på yttersta allvar :-)
2 dagar tillsammans med Kenth och Nina Svartberg var det bestämt och så blev det.
Det var 2 dagar som var fullspäckade med en massa skratt aha upplevelser,nytänkande och framför allt 2 dagar med full peppning av Kent och Nina.
2 st oerhört ödmjuka människor som besitter hur mkt kunskap som helst.

Så kul vi hade det,,
Jag träffade då Malin med sin Rottweiler tik Greta    denna dam(Greta alltså) ja det är nog en av de bästa Rottisar jag träffat på pigg o glad ibland undrade jag om det inte hon  var  klonad med en känguru (inget illa menat Malin)
Greta kan faktiskt få den längsta hals jag sett på en rottis och kan se lika bister ut som om hon varit en General.
Ett underbart ekipage och som kommer att gå långt tillsammans .

Susanne med sin lilla Klicka som är en Berger des Pyrenée á Face Race..
Ett helt ljuvligt ekipage att studera och som tränar på en väldigt hög nivå..Underbart att se
Klicka är ljuvligt söt kvick och bara vill jobba så mkt som möjligt,, Susanne har ett "tänk" inom hundträning som jag önskade att jag hade 1/2 av......En helt underbar människa.

Sedan var det då Alex med sin Malle kille Tyke (tyrann)  Jaaaa hur ska man då beskriva dessa 2 jooooo
Alex är en helt underbar tjej rolig som få   vi skrattade åt och med Alex så vi mer el mindre fick magknip.
Tyke ja han är en unghund som har myror i tassarna och är så focuserad  het otroligt eg från ena sek ja då studsar han upp i famnen på Alex till att sitta i djup koncentration och invängta på vad som ska göras. Ljuvlig kille det där.

Jeanette och hennes 2 hundar Tyson en Schäferhane  som är så vacker och vill bara jobba med matte, han är dessutom en otrolig begåvning i spåret.
Dizza en ursnygg Malletik som def inte är det lättaste att träna eftersom Dizza är mkt snabbtänkt .
Jeanette är en av de som jag bara älskar att träna med,diskutera olika lösningar inom träning osv osv en helt otrolig tjej som helt enkelt lever och andas hund.
Det var Jeanette som fixade dessa 2 dagar för oss andra STORT TACK superbra gjort *kram till dig*

Här kommer några kort från våra träningsdagar och det är MALIN OLSSON  som har tagit dom.

Kenth och Nina



Jag och Pako                                            Kryddan tränar position


Vi får lära momentet "Vittringspinnar"








RSS 2.0