FREDAG


image9
                                                                              
                                                 Pako "in action" med Mia,s russlar
                                                               

Jahapp då var det Fredag  inte för att jag bryr mig så mkt på vilken veckodag det är  kanske är pga att jag arbetar 6-veckorsschema typ arbetar vart 4:e dygn.
Idag har det blivit en långprommis på Söderåsen. På vägen hem s stack jag inom den lokala sågen för att få ett pris på uppsågade delar till en Ipo-R miljöbana (är lat av mig vill inte såga själv)  lämnade iaf ritningar på det hela glämde tyvärr att lämna på de 3 dirigeringsborden men det kan jag göra på Måndag jisses va bra att ha ett lokalt litet sågbolag  dom tar ca 800 nu för allt virke + uppsågning,kan tänka mig att det landar på ca 1300 med bord-virket. Kommer att köpa allt där (beslag,skruvar,färg osv)
Jag är så nöjd :-)
Har iofs en budget på 4500 kr från bruksklubben i Bjuv att röra mig med så just nu är jag riktigt nöjd med att ha så pass god marginal för jag behöver lite smågrejor till  men huvudsaken är att jag kommer def inte att spräcka budgeten utan kommer långt under :-)

TORSDAG

GOD MORGON !!!!!!!!!

G,morrn här är det Jour i hemme på förmiddagen som gäller  hundarna har fått en liten prommis och väntar nu på att få komma upp på Söderåsen :-)

Gårdagens träning är jag så nöjd med    Kryddan verkar att få ihopa bitarna nu ,,
Vi tränade "Hoppet"   där tar jag just nu till lite x-tra kommandon för hon ska sätta sig ;-)  sedan körde vi Framförgåendet  det har hon iaf snappat bra så nu ökar jag svårigheten med att ta bort synretningen (bollen)  körde in lite v,svängar med backning gich riktigt bra för att vara första gången,, därefter tränades det på att hålla apporten i munnen UTAN att tugga  (Kryddans svaghet) detta gick kanoners hon fick gå sakta fritt följ med apporten i munnen, sitta kvar o jag backade en bit oxå komma till mig o lämna av den  gick riktigt bra det oxå.
Därefter fick vi lära oss hur man kommer igång med budföringen  det tyckte Kryddisen var ett riktigt roligt moment ;-)  mao igår var det en superträning jag är helnöjd.

image7


Sköna SÖNDAG

image5

                                                              Som "Hund o Katt "


image6


                                                                 " LIVET ÄR EN FEST "
                                 
                                                                           (enl Kryddan )







Idag ska vi ner till klubben   dels för att träna men oxå för att det är en valpkurs där ... Så dom ska få se hundars språk vid typ möte osv      Pako ska möta en annan hane.

Lördags träning

image4



Jisses vilken dag det har varit :-)
Vi träffades utanför Hörby för att träna idag kl 10,00
Det blev Ytsök/skogssök) med en ruta som varn 200x50 meter.   Pako var grymt duktig hmmm jag var inte så bra utan skickade honom lite för tätt :-(  men men man lär sig så nästa gång blir det en ruta på 300x50 meter pga att det är tänkt att vi ska göra Polisprovet för eftersök och där är rutan 400x50.
Efter detta så tränade vi markeringar typ mängdträning i skall för pako,s del gick super det oxå.....
därefter kördes alla hundarna det gick riktigt bra för vissa o lite mindre bra för andra.
En av träningskompisarna hade lagt ett Apellspår till Kryddan i skogen då det inte fanns ngn barmark i närheten,,, Jag ville kolla av statusen på henne eftersom det är typ många månader sedan vi spårade.
Nu blev det lite galet för innan vi fick tid till att ta det där spåret så hade det gått 6 timmar.
Men jag är banne mig riktigt imponerad för Kryddan tog oss runt + tog sina apporter iofs inte helt klockrent men nästan på.
Kryddan fick även testa på "Uppletande rutan" fast vi la i ganska så täta korridorer,, när hon väl fattade vad jag ville så gick det hela över all förväntan
Mao det har varit en riktigt bra träningsdag def värt att köra ca 18 mil för
Nu är det "Konungens återkomst" så den får jag inte missa + en påse godis.
Kan livet vara mkt bättre ??????
Trötta o nöjda hundar + en matte som är supernöjd ;-)

FREDAG

image2
           Här är mitt "Gullefjun KRYDDAN"

image3

Här har ni då TJH-Räddning Mr " PAKO "


Tjoo flöjt!!

Nu har jag jobbat mina 24 timmar,,, gick in ett pass tidigare pga sjukdom på jobb   detta innebär att jag nu är långledig, så skönt,, ska bara plita ner lite här o sedan se till o  byta om till de vanliga kläderna(skitiga hundkläder alltså)  därefter blir det en låååång prommis på Söderåsen, idag ska jag se till o ta med fika.

Underbar prommis idag med lite inslag av uppletandeträning :-)
sedan blev det lång siesta härhemma (lite för lång) fattar inte varför jag är så förbenat trött?

Nu ska det lagas lite kvällskäk + jag ska fixa till "Krabbelurer" för imorgon ska det tränas i Höör så då behövs det matsäck.
Pako ska träna skogssök och Kryddan ska få träna i spår  ska bli kul o se hur mkt hon kommer ihåg :-)  har inte kört ngt spår med henne på väldigt lång tid.
*** Nu har jag stekt dubbel sats "Krabbelurer" 1 sats till mig och 1 till hundgodis :-)


TISDAG

G,morrn på er
Har precis kommit hem från jobb,, det är svintråkigt väder i Skåne regnar o har sig :-(   Ska nog ändå ta mig upp till Söderåsen så jyckarna får rasta sig lite.
**********************************
Blev en senare prommis idag men vi åkte upp till Söderåsen iaf  vilken tur :-)  för där träffade vi en klubbkompis så vi gick tillsammans vilket innebär att hundarna har väl sprungit sträckan minst x 4 :-)  Pako och Kryddan fick ett mindre sök idag så nu har jag lagat middag  ätit o hundarna ligger o sover gott ,,

SÖNDAG

Nu är man hemma då i trista Skåneland.
Hemresan började riktigt bra,låg tom bra i tid,,, Körde inom Kolmården för att käka frukost med syrran som bor där med sin familj(nääääää inte i djurparken)  Så himla trevligt.
Vägen därifrån var hyffsat fin  iaf tills jag hade kört igenom Jönköping därefter startade helvetet  Underkylt regn jisses viken halkbana fick ha fläkten på högsta speed o full värme på rutorna för annars blev det is direkt .
det puttrades fram i 60 km fram till Åsljunga, där blev det slask alltså farten ökades,,,,,,,, TILLS det låg en bil voltad på vägrenen och polis stog där och dirigerade trafiken,,,,,, tydl ökade jag inte farten tillräckligt fort för det blev många omkörningar näst sista bilen som körde om gjorde en tvär inkörning framför mig(jag höll alltså typ 80 km) och fick en supersladd  snurrade x-antal ggr framför mig jag bromsade o fick panik så klart klarade att göra en undanmanöver(hur detta gick till vetetusan eg)  varpå när jag saktade ner kom idioten en gång till o snurrade rundor förbi mig DÅ JÄKLAR blev jag rädd för han ställde sig till slut på tvären över vägbanorna och satt helt enkelt och tittade på när jag kom farande emot honom  Såååå många tankar det far igenom huvudet på så kort tid........
Jag lyckades iaf (TACK O LOV) att komma undan det var antingen mitträcket eller det djupa diket så jag tog sikte på diket så klart men slapp hamna där  efter typ 1 km var jag bara tvungen att stanna  helt chockad då kom tårarna  under tiden jag satt där blåste den j'ävla idioten om mig igen FULL Karriär.
Det var nog tur att han inte stannade för rädslan övegick ganska så snabbt  i ett jäkla humör.
Tog iaf den närmsta avtagsvägen o puttrade väldigt sakta hem.
Nu är vi iaf hemma välhållna men fortf lite lätt skakad är jag nog.
*******
Nu är det dags för en skön siesta,, ska läsa ngn bok som jag fick med mig från "Kohagen"

Fredag

Jäkla bilskrälle nu startar inte skitet   Lappis gubbe håller på att fixa med mitt ena bromsok*tacksam*
Vädret är hyffsat  Soligt och himla kallt. Gått en prommis med jyckarna ska ut snart igen för runda nr 2  det har även blivit klippt klor osv (totalt onödigt vetande eg)
Ikväll blir det iaf att packa in allt i bilen och sedan startas hemresan tidigt imorgon så vi kommer igenom Stockholm innan 08:orna har vaknat hehehehe.
Kommer att ta det lugnt så att vi verkligen kommer hem.
Det har varit supertrevligt att vara här i "Kohagen" Lappis och hennes sambo är supermysiga människor man har verkligen blivit riktigt bortskämd.
*************************************************
Här har det tränats en hel del "Linjetag" med båda hundarna  snacka om att dom gillar detta stället och def all snö som kommit :-)
Tjo flöjt,,,,,,,,
Jag har fått en GPS i julklapp *GLAD*
Så nu kan jag hitta till " Kohagen" flera ggr
Som vanligt så har det blivit god middag,är såååå mätt  nu ska vi ta den sista bastun iaf för min del, hemresan avgår imorgon kl 07:00 från då Kohagen.

Min nya Blogg

Jahapp dåså har vi en Blogg.......
Vi= Jag A-M + 2 Golden Retrivrar Pako och Kryddan.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0